Jun 16, 2009

The C.Club, Pavillion

Enough about the Honeymoon suite already. It's time for me to tell you the experience dining at The C.Club Pavillion. I made a reservation at 6.30pm, but only reached there around 8.30pm as it was terribly jammed on the way to KL that nite. But luckily not many customers in the restaurant that nite, so me and hubby still can sit for our dinner.
Well..nothing much to tell about the restaurant except it was one fine and nice restaurant to dine in..hehehee! I really love the environment as it was very romantic and special lah bah..
Actually this pix taken after i had my dessert, but nevermind la..just want to show you guys where me and hubby sat that nite.
Banyak-banyak drink i can order, latte juga yang di order. It was freezing cold that nite, i was shivering while waiting for our foods to come.
The Scallop Foie Gras - RM42
This is our starter. Nyummmmmmmmmmm...sekali! If i know it tastes really good, i probably order 2 of it.. But..i didn't know..so only one each lah..one bijik for hubby, and another one for me!!
The Shellfish Bisque with a dash of Cognac - RM26
The soup tastes great too..! A lil' bit bitter taste, but once you tasted it..you will want more. There were 1 softshell crab, 1 scallop and 1 prawn in it.
Slipper Lobster Caesar Salad - RM26
Confit of Herbacious Lamb Shank - RM55
The lamb shank was hubby's choice. Now, if you see the pix, you can imagine how nice it taste kan..!! Betul nie..it was really delicious. I did eat a chunk of it..and another nyummmmm for it.
Pan Seared Pompano Fillet - RM45
This is my choice! heheheee..Look normal only kan..but it taste great! (suma lah bah sadap the foods there)
The C.Club Supermisu - RM20
If any of you are going to have a nice dinner or lunch or whatever lah at the C.Club, do try this Supermisu!!! OMG!! Punyaaaaaaaaaaaaaa sedap!!! I wanted to order another one, but hubby tidak mau!! So i 'shy-shy' want to order another one! I never eat anything soooo sedap like it!!!
Blue Crystal Martini - RM38
Saja-saja want to order the Martini! Heheeee...no reason whatsoever..Hubby refused to drink any as he was tooooo full to drink..! Hmmmmmm....
After we finished everything..i called for the bill and....... it was RM308.20!!! HAHAHAAAA Crazy!! given a circumstance where i have no cert or vouchers, i don't think i'm willing to spend my money on the foods! HAHA i rather eat a nice crabs and a plate of scallop and other stuffs at Ah Chong SeaFood restaurant which i think will cost around RM150. The satisfaction is different mah!!
So like that lah my dinner. I still have 1 gift cert worth RM100 with me..hehehe not sure when i can use it! Maybe can use it to eat 4 of the Supermisu kan??? HAHAHAA
So that's about my post today..! No more story about anniversary after this or else you will get bored with my endless Anniversary Story!! So..till i update my blog again (tomorrow lah tu)..Take care guys.. ~tata~

27 comments:

Lab papa said...

Wow now what I call luxury. Tapi kira buli tahan juga o ko kadusmama, banyaknya ko makan heheheh.

p/s byk2 makan pun stil maintan..hahah jeles I gituuuueeew

Cath J said...

Memang sadap makanan nya...tapiiii where is the couple??? ;-p

sheell said...

wo!gila mahal eh...hahaha ok I get it with the food and also the place.. ('',) best nya

Mummy Zuan said...

sodap.....walaupun the price was buli tahan!!

chegu carol said...

but Ty, that is still kira good price sdh tu. foie gras like really foie gras ka? yg made from duck/goose liver? atau itu scallop saja tu? u know...hubby and i have been telling ourselves that we will one day try out the real foie gras...at least once in a life time.

the food looks very yummy!
like i told u, bagus lagi makanan kamu dr kami pnya tu hari tu...200+ for mee guring...deiiiii, bagus pi makan warung ja.

memeljoan said...

Woii Ti...lumayannya harga makanan ko tu...sa x tau ooo klu sa sunggup spend 300++ untuk mkanan for 2 persons...Yaiiii....

KaDusMama said...

Lab Papa ~ Hehehee...bukan selalu pi makan macam tu! itu pun nasib sia ada voucher..hahaha jadi nda payah risau lah..
Bah apa kejadian sudah your mesin exercise tu? Masih jadi tempat jemur kain??? LOL!!!!

cath j ~ The couple nda ambik gambar pulak!! HAHAHAAA

Sheell ~ hehehee sekali sekala jak!! Not selalu pigi! :)

KaDusMama said...

Mummy Zuan ~ iya..sangat sedap..! hehe Nasib kira free juga..

Chegu Carol ~ Itu Foie Gras tu..memang tu foie gras lah tu!! HAHAHA yang tangah2 tu la..in between tu scallops..sedap juga!!
And ur dinner...iya lah! ada kah mee guring!! punya lah..ada satu steak house sana KK..macam Jesselton nama dia..sedap juga sana tu!

KaDusMama said...

Memeljoan ~ nasib free bah mel!! hahaa..kalau pakai duit sia, memang sia pun bepikir dua kali!! hehehee

maslight said...

Wuah luxury dinner. Erm, the fewd looks like the one in Restaurant City. OMG! XD kekekekek I play too much fb application opps~

Little Inbox said...

Wah so expensive, if I will to pay to bill, "heartache" lo.

Nick Phillips said...

Wow! The food looks so delicious that my stomach is growling right now. The place looks really expensive la. I think if i went, they'll chase me out ... LOL!

belleOFranau said...

mau jatuh suda jantung sy tingu jumlah semua ni..tapi sakali tingu yang jalex gift..terkurag takajut sy ni..hehe..eat delicious food for free lah ni...lagilah makin sadap tu rasa...

JPP Papa said...

Ini barulah.. makan berabis.. hahaha. Makan ja.. free kan.. pedulialah tu harga semua.. kalau boleh.. semua atas meja, dalam almari go ahead sajakan...

like u said, its the experience that count.. good for both of u :)

Just said...

Ty, mkn sampai kamu dua urg nda bergmbr aa??! Hahaha..

Nasib baik ko bilang tu mkanan semua sedap2 belaka, kalau nda rugi betul byr RM300++ even guna voucher.

Kalau nda sedap, mgkin u both end up buat mcm mr. bean. Kasi tapuk semua tu mknan ntah d mana2. Kekeke..

ms_bonong said...

nasib baik guna voucher.

kalu duit, sia rasa nda berbaloi dengan harga begitu.. habis durang kasi masuk sekali tu brand kadai durang dalam bil bah.. hehehe

tapi kalu sedap.. dan ada kepuasan OK juga baitu harga tu.
kepuasan here mean, lepas makan pun, masih ingat lagi tu rasa dia.. dia punya rasa masih melekat di lidah.. hehehe

Nessa said...

Wuiii, betul2 fine dining oh. Nama tu makanan pun hebat2 belaka. Bila la sia berpeluang makan macam ni??? Bikin sakit jantung juga harga dia kan tapi berbaloi la.

Sia pun macam mo merasa tu Supermisu... kalau ko bilang rasa dia punyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedap, sia mimang pecaya!!!!

Mimi said...

hehe... sya pun mcm Nessa juga. tersakit jantung kijap nampak tu total dia... nasib baik ko ada voucher T.

tp... once in a while, apa juga salahnya kan?? lagipun makanan dia sadap2, nda rugi juga bah...

Evelyn LG said...

@_@.. terkejut sia tengok tu price .. but for your special day .. it's ok bah.. :)

KaDusMama said...

Maslight ~ HAHAHAA!! Massy gila FBing already..U also play itu Mafia wars kan??

Little inbox ~ Lucky ada free vouchers..hehee so i'm saved from having heart attack.. :)

Nick Phillips ~ No lah!! The people there are soooooooo nice..i don't think they will chase anybody out lah! hehehee

KaDusMama said...

Belle of Ranau ~ heheheee!!! Iya..Makanan kalau free kan taste lagi sadap kan!! ekekeke

JPP papa ~ hahahahhaa!! matai kalau lemari pun kana sapu! But itu lah..sekali sekala (once in a lifetime) pun kira ok sudah bah.. :)

Just ~ Ada bah gambar..tapi my hubby kan kena protect privacynya..hahaha jadi nda lah bulih post pix dia dalam blog sia..
and pasal tu makanan..memang nasib sedap lah..kalau nda sedap, habis lah bad review dalam blog sia..hahahaa

KaDusMama said...

Ms_bonong ~ hehee!! Kalau kaya mengkali ok juga bah tu 300++ tu..anggap saja macam RM30...ekekeke nasib sia nda kaya..
But itu lah..sia masih teingat itu rasa Supermisu and Scallop....eeeeeeee gerigitan..sadapppp!!
Oh ya? ko apa kabar? Mana sudah ko skrg?

Nessa ~ kalau besa2 tu..nda lah sia p makan sana bah..akakaka nda mampu! angan2 saja lah
And ya..p lah try tu supermisu..sadap..tapi kalau ko sudah kenyang, mengkali kurang sikit kesedapan dia lah..

Mimi ~ Iya bah Len..tapi memang sudah sia expect tu harga dia bah tu..and tu Martini tu sia order sebab mau kasi cukup harga pigi RM300..!! HAHAHAH

KaDusMama said...

Evelyn ~ Once in a blue moon nda pa bah kan.. :) Bukan selalu..

Choc Mint Girl said...

Betul tu ko cakap, bukan selalu kan. Special day lagi kan, nda rugi, tapi yang penting puas hati, perut pun sanyum2 heheheee...

Mama Mia said...

wah..melatupss tu price..tp nasib baik ada voucher and semua sedap2 makanan dia. Puas hati.

ALTing said...

ni baru lahhh... fine dining bah.. bagus lagi kau sudah pernah rasa foie gras.. si nama ja pernah kerja chef tapi inda pernah tapun tu foie gras... haaiissss....

KaDusMama said...

Choc Mint Girl ~ Iya bah cuz..sekali sekala nda pa juga kan..not like i have to pay use my own money pun..ekekee

Mama Mia ~ Mio..harga melatup but still sedap..jadi kira ok lah kan?

AL Ting ~ HI to you..carol mentioned about that too..Lain kali kamu p try lah..hehehehe SEDAP!!