Nov 4, 2008

Arghhhhh...tensenn!!!

Mentang-mentang lah me cuti tomorrow, terus banyakkkkkkkkkkkk keja mau buat nie! Arghhh!! tensennya!! Mau blog hop pun macam teda masa langsung..betimbum bah kerja mau kasi siap..work schedule yang ntah berapa banyak item mau kasi masuk lah..minutes lah..all the staffs punya stuffs lah..macam rasa mau pengsan saja!!
Last night, sia tensen berabis sebab one post yang sia mau submit expired pulak!! rugi..rugi!!! Then..my otak cannot function properly now..! mau bepikir pun macam susah..habis lah nie..sudah lah mau submit tu schedule hari nie..adeh!!!! sepa lagi bulih tulung sia di opis kecuali diri sendiri..nda kan mau suruh hubby pulak buat my keja?? hahaha! bulih bah kan orang bawahan suruh superior tulung buat keja?? akakakkaka
Bah..kijap lagi mau lunch sudah nie..ntah mau pi makan kah tidak nie?? bepikir mana mau makan, tapi punya lah bah jauh mau keluar..15 minit mau drive keluar macam susah betul..kalau semata2 mau tapau nasi campur harga RM4 sana luar, bagus sia makan tu muruku lorry driver kami kasi..sadap lagi tu..pedas2..terus biskut pun sadapppppppp bah!! Nah!! melalut sudah sia nie..akakakak!!
Ba nanti-nanti lah kalau sia ada masa sia lawat blog kengkawang sekalian..! Tunggu siap dulu keja sia yang macam gunung tu..nasib baik taip ni post pun 5 minit saja! hahahaha..till then...chiaooo!!
*Kononnya tia sabar mau balik sabah bah nie..apa lagi, terus berabis guna bahasa sabah!! keh!keh!keh! sepa yang tidak paham tu..sorry saja lah ya!!

18 comments:

emelda said...

happy holiday !!!

izanazuani said...

Wah... Keja bertimbun time mau cuti la ni. Bah, Kadus time mau kelam-kabut sudah ni. Happy working and ingat-ingat saja pasal mau balik Sabah...

Wel^Beiolman said...

haha..lec ko mama....bebaloi jg tu..keja kasi siap before holiday..kalu inda susa lagi mau catch up bila balik keja..haha..kim salam sama pilak d sabah ah..hehe..

Nika said...

Wah.. dapat sia rasakan ko punya excitement mau suti2 tau. Ba palan2 ko. Suda packing ka? Jgn paning2 aa

Princess_Sabrina said...

Wah semangat KadusMama mau balik Sabah ya!
Sama la tu, me pun banyak keja, mentang2 isuk mau p holiday, hari ni kena dera dulu. Cilakak betul..:)

Anyways, happy holiday KD! May u have a great holidays at your hometown!

Mimi said...

wah T... misti ko excited brabis ni kan? bah, welcome home!!!

chegu carol said...

sengaja la baitu kasi ko buat byk kerja psl ko 10 days leave kan...hehehe...bah jan paduli, yg penting bisuk ko di KK sdh tu :)

u have my number kan? nanti sia SMS ko lah.

♥ AnnieMing ♥ said...

sabar.. hehehe.. inda sporting betul aa kerja2, urang mo bercuti pun terpaksa bedepan sama banyak2 kerja.. ^_^ apa2 pun, enjoy ur tym di sabah kio kadusmama..

maslight said...

yay kadus mama coming home yay! XD

Nick Phillips said...

LOL! You actually wrote your whole post in bahasa Sabah as you said. Nasib baik I can understand ... LOL!

Happy Holidays, you're going back tomorrow, yes?

Hombidai said...

rileks ko kdmama.. besa tu. time nda mo cuti, mcm baaaaanyak tu masa.. but kalu sudah mo cuti tu.. haiyaaa..

bah.. palan2 ko... selamat kemabli ke negeri tercinta..

Grace said...

Hi Kadusmama, have a lovely time in Sabah. Lovely to "meet" you too :)

Kadus_Mama said...

Emelda ~ Thanx!!!!!

Izanzuani ~ tu lah tu..but no worry, mau balik sabah sudah nie..hehehe

wel^beiolman ~ hahaha!! nanti sia kasi sampai salam ko sama tu pilaks ya!!

Kadus_Mama said...

Nika ~ Bulum habis packing lagi nie!! ekekekekee..memang excited berabis nie..

Princess Sabrina ~ hehehe!! Thanx..and you have a wonderful holiday too..

mimi ~ i barely can sit still sebab too excited mau balik! akaka

Kadus_Mama said...

Chegu carol ~ Will call you di sabah nanti..

AnnieMing ~ Thanx!! :)

Maslight ~ me YAY too..LOL!!

Kadus_Mama said...

Nick Phillips ~ hehehehe..once in blue moon posting in sabah malay will be nice, don't you think..and yes..nasib baik you paham!! hehehehe

Hombidai ~ Hari nie aku balik ke negeri tersinta sudah nie...eekekekeke!!

Grace ~ Firstly...thanx for dropping by in my blog..
Secondly..thanx for the well wish..will see you in your blog later, ok..

Hombidai said...

kdmamaaaa... selamaaaat kembali ke negeri tersintaa!!!

bah.. berabisan lah ko & family disini aaaa..

Little Inbox said...

Boleh faham la, lebih kurang sama seperti Bahasa Melayu mah.